Carsten Kissmeyer

Kandidat til Europa-Parlamentet

EU og Danmark

27. maj 2024

Venstre har i mere end 50 år kæmpet for at placere Danmark centralt idet europæiske samarbejde. Vi er kommet langt, men der opstår konstant nye behov for samarbejde og sammenhold. Hvem havde f.eks. troet for bare tre år siden, at Rusland ville gå til angreb på et andet europæisk land? Derfor har vi stadig meget at gøre, og jeg er klar:


Et stærkt Danmark i et sikkert Europa

Rusland banker på vores grænser. Angrebet på Ukraine viser, at behovet for sammenhold også omfatter forsvars- og sikkerhedspolitikken. I EU kan vi skabe løsninger og stå imod i et omfang, som medlemslandene på ingen måde formår hver for sig. Men vi har også brug for at stå sammen om en sikker og stabil energiforsyning, og selv om Danmark med vores retsforbehold ikke kan blande sig, ser vi i Venstre meget gerne, at resten af EU styrker sine ydre grænseri.f.t. indvandring. 

Vækst og velstand

Danmark er et rigt land, fordi vi handler med resten af verden. EU’s indre marked har skabt vækst, udvikling og gode jobs, men Europas konkurrenceevne og velstand er udfordret, og det er en udfordring, intet land kan håndtere alene. Vi må teknologisk og økonomisk steppe op ift. især Kina, men vores venner i USA skal helst heller ikke rende fra os.

Som medlem af Europa-Parlamentet vil jeg fortsætte mit mangeårige arbejde for at skabe optimale vilkår for udvikling og vækst i erhvervslivet. Det har jeg arbejdet for som medlem af Folketinget, som næstformand i Region Midtjylland og i 16 år som borgmester i Ikast-Brande, der i en årrække blev kåret som Danmarks mest erhvervsvenlige kommune. 


Det grænseoverskridende klima 

I Venstre vil vi videregive en klode, der er i bedre stand end den, vi selvovertog. Det er heller ikke noget, ét enkelt land kan klare alene, men sammen i EU kan vi gøre en reel forskel:• 

Vi skal have skabt en mere miljørigtig europæisk fødevareproduktion med fair konkurrencevilkår for landmænd i alle medlemslande 

Danmark og Europa skal gøres uafhængig af olie og gas fra stater, vi ikke altid kan stole på

Vi skal udnytte det enorme potentiale, vores erhvervsliv har som leverandør til den globale grønne omstilling

Valget er dit – brug det til at sikre et stærkt Danmark i et sikkert Europa, vækst og velstand samt klimaløsninger, der virker.